Info

Centre for Excellence in Teaching and Learning

University of Gloucestershire


Set within the historic curtilage of Francis Close Hall, the building had to be an exemplar design which responded to the surroundings. The design philosophy was to create a two storey copper clad building with a distinctive pitched roof which appeared to float over a masonry plinth at ground level. The architect wanted to create an overhanging first floor in order to make best possible use of the space and this required cantilevering a whole staircase off the end of the building. The building had a high environmental agenda and achieved BREEAM ‘Excellent’. We also successfully designed the foundations to ensure minimal disturbance to the adjacent trees.

University of Gloucestershire : Feilden Clegg Bradley Studios : £1.6m
Photography: Paul Grogan